Scrapbook: Lefkas

My #1 Favorite Restaurant in Greece

“Welcome Stephanie and family. From me and all the staff – Enjoy your evening here with us at L’approdo.” Denne velkomst får vi hver aften og enjoy er ihvertfald lige hvad vi gør når vi sidder på restauranten og fylder os med lækre specialiteter. Man kan ikke andet end at enjoye maden og den smukke udsigt. At se ud over vandet og spejde efter både der kommer sejlende ind i bugten for at ligge for svaj, mens man hører vandet skvulpe ind mod stenstanden 50 cm fra ens bord. At sidde i havnen, der ellers er fyldt med mennesker, og føle sig isoleret fra larmen og bare nyde naturen. At se solens sidste sidste stråler hen over bjergtoppene, mens den langsomt dvaler ned ved Lefkas’ vestkyst. At se den smukke stjernehimmel når mørket falder på og hvis man er heldig – få øje på et stjerneskud. Lyder jeg fascineret? Det kan ikke beskrive min begejstring – jeg elsker dette sted!


Åh sikken udsigt! Solen går ned og lyser svagt på fastlandets bjerge, mens månen er ved at komme frem bag træerne på Lefkas.

For tre år siden gik jeg på havnepromenaden en varm juliaften sammen med min far. Min mor var hjemme på hotellet og passe min lillebror, der netop var blevet syg. Min far og jeg søgte efter et intimt og hyggeligt sted, lidt væk fra havnens støj og mange mennesker. Vi fortsatte vores gang ned af havnepromenaden, indtil vi fik øje på de italienske duge og den fine stenstrand. Vi blev modtaget med smil og åbne arme og vi måtte selvfølgelig prøve dette sted, der virkede så anderledes i forhold til de andre restauranter vi havde prøvet længere oppe af havnen. Restauranten er den eneste i havnen, hvor man ikke sidder med udsigt ud til gågaden og de store både der ligger til i havnen. Hvad jeg ikke vidste på daværende tidspunkt var, at dette sted ville tage mit hjerte med storm. Seriously!

Lige siden den aften har min familie og jeg spist på L’approdo hver aften på vores ferie (Med enkelte undtagelser grundet sygdom) På restauranten kan du få retter fra det italienske og græske køkken og spørger du mig, laver de den bedste mad. Kokkene er altid smilende og selvom de har travlt, er der altid plads til en lille snak. Snakke der for det meste går på, at min mor vil have køkkenets opskrifter. I år lykkedes det da hende at få opskriften på deres top lækre tzatziki – sådan mor!

Tjenerne knokler for fulde drøn og selvom at vi altid får en betjening til perfektion, går det specielt ikke ud over kvaliteten af servicen overfor de resterende gæster. Eftersom vi har været på restauranten de sidste tre somre har vi fået et nært bekendskab til tjenerne, som nok nærmere betegnes som venner. (Dette forklarer vel også min fødselsdags surprise som du kan læse om længere nede)


Selv når der er uvejr over Lefkas og dråberne falder ned fra himlen, er udsigten så uvirkelig smuk. Denne aften er vi rykket indenfor i læ.

Her får vi spinat og ricotta lasagne – en himmelsk vegetarret. Dertil selvfølgelig græsk salat!

Her får vi min absolut yndlings salat – kaldet Sciliana, som jeg ofte laver hjemme. Den er super enkel og består af blandet salat med cherrytomater, pinjekerner, rosiner og parmesanost toppet med balsamico glaze.

Her deler vi græsk moussaka og græsk salat med tzatziki. Mums!

Hvis du har set min ferievlog ved du at jeg blev overrasket med sang og fødselsdagskage på min 20 års fødselsdag. Restaurantens tjenere og kokke havde den pågældende dag knoklet med at få stablet en birthday surprise på benene og havde sørget for både spillemand og lagkage. Da min mor og jeg var færdig med hovedretten og så ud over vandet, mens vi nippede til den lokale hvidvin, begyndte en ældre herre, som gennem mange år har spillet på restauranterne hver aften, at spille “Happy Birthday.” Pludselig var der sang og fødselsdagskage med levende lys. Tjenerne spadserede syngende hen mod os og straks var al opmærksomheden vendt mod mig. Det var den bedste overraskelse jeg kunne forestille mig og det var den perfekte afslutning på en fantastisk dag!


Hvis du endnu ikke har set min vlog og gerne vil se min fødselsdags surprise, kan du se den lige HER!


xoxo

Stephanie

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Scrapbook: Lefkas