VLOG: EN DAG I MIT LIV FT. PHILIP

Få den Bedste Start

Måske er du allerede startet i skole eller på gymnasium og måske endda på dit drømme studie. For mit eget vedkommende starter jeg på universitetet på mandag (21. august). Jeg er selv kommet ind på mit drømme studie og jeg er SÅ spændt på alt det der venter mig. Alle de nye bekendtskaber, alle festerne, alt den lærdom der venter! Der er ingen tvivl om at det bliver nogle endnu flere fede år til samlingen!

Men for at være helt ærlig, sidder jeg også med sommerfugle i maven og er en smule nervøs – eller nej, faktisk meget nervøs for det dér med studiestart. Møde en masse nye mennesker, indstille sig efter en helt ny hverdag og ja basically starte helt forfra – ligesom for tre år siden hvor jeg stod som ny udklækket handelsskoleelev. Måske sidder du med selvsamme sommerfugle i maven og en vis grad af nervøsitet – hvis det er tilfældet, så velkommen i klubben! Al den tænkning og grublen over at skulle starte på noget helt nyt, har givet mig idéen til dette indlæg. Det mest ultimative er jo at få den bedste start på sin uddannelse og bare stråle af motivation så det næsten blænder folk omkring én. Men hvordan får man den bedste start? Jeg har herunder en række “råd”, som jeg håber kan hjælpe dig på vej til at få lige præcis den start du har drømt om.

? VÆR ÅBEN & SMIL. Det der med førstehåndsindtryk er utrolig vigtigt og afgørende for om du overhovedet får nogle at snakke med på den aller første dag. Man vil jo nødigt gå hen og starte en samtale med en resting bitch face person. Derudover er det vigtigt at være åben og huske på at dine medstuderende sikkert er lige så nervøse og spændte som du – I er alle i samme båd!

? VÆR SOCIAL. Hvis der afholdes introdage med arrangementer – så deltag i så mange som muligt. Selvom teambuilding øvelser måske ikke lige er dig og du hellere vil drøfte verdenssituationen med din bedsteveninde, så er det altså en oplagt mulighed for at lære dine medstuderende at kende.

? TAG INITIATIV. Er du den generte eller udadvendte type? Uanset hvad, så tag initiativ og snak med folk. Hvis man starter et nyt sted og forventer at folk skal komme til en, så kan der gå længe før man stifter gode bekendtskaber. “You get what you give.” – ikke sandt?

? OPGRADÉR DIT SKOLEGØJL. Dette handler ikke om at du skal låne blyanter ud til folk for at få venner – bare rolig! Det handler om at få motivation til at ville lære noget nyt. Det kan lyde som en kliché, men at købe nye blyanter, kuglepenne, notesbøger mv. kan være med til at motivere én på det faglige aspekt.

? VÆR TAKNEMMELIG & GIV DEN GAS. Tænk du er kommet ind på dit foretrukne gymnasium eller drømmestudie! Tænk på alle de unge mennesker der desværre ikke har fået den glædelige nyhed som du. Husk på hvor heldig du er og grib den chance du har fået. “Give it all you got, darling!”

? TRO PÅ DIG SELV. Dette må – når alt kommer til alt, nok være det vigtigste punkt af dem alle. Det er enormt vigtigt at have troen på at det hele nok skal gå. At tage en uddannelse er ikke altid en dans på røde roser – det ved vi alle. Det er heller ikke nemt at bestige et bjerg. Man bliver forpustet og får lyst til at give op så snart man kigger op mod toppen og ser hvor langt man har igen. Men at stå på bjergtoppen, se ud over landskabet og vide at man har sejret. Det er den bedste følelse! Dér ved man at kampen har været det hele værd!

Jeg håber at disse 6 råd mere eller mindre kan hjælpe dig lidt på vej til den bedste start du kunne drømme om. Jeg ønsker dig alt held og lykke. Husk at nyd det ?

xoxo

Stephanie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

VLOG: EN DAG I MIT LIV FT. PHILIP