What I eat in a day

Hvem Tager Mine Billeder?

Heey piger!

“Hvem tager egentlig dine billeder?” er et spørgsmål jeg er blevet stillet utallige gange efterhånden.

Det kan jeg egentlig godt forstå, for ruller man gennem mit feed på Instagram, er det tydeligt at jeg ikke selv står bag kameraet hos langt størstedelen af billederne. Svaret på hvem der tager mine billeder er ikke så enkelt og derfor har jeg besluttet at lave et indlæg omkring det.

A big round of applause to…
Der er bestemt én person, som kan tage æren for at tage langt de fleste af mine billeder. Lige siden jeg begyndte at blogge og fik flair for at instagramme, har min mor været min trofaste fotograf. I starten var det en uheldig cocktail. Min mor havde ingen erfaring med at fotografere og jeg selv havde ikke de store kompetencer indenfor dét at posere foran et kamera. Som alt andet gør øvelse jo mester og i dag går det heldigvis meget bedre. Hvis det ikke var for hendes tålmodighed og altid hjælpende hånd, så ved jeg ikke hvad jeg skulle stille op. Hun har trodset vildt vintervejr, været i stort underskud af søvn og sat mange timer af til bare at fotografere mig. Et eksempel, var en søndag hvor hun havde været på arbejde hele natten og netop kun havde fået 2 timers søvn Hun skulle ind til København og mødes med mig kl 12.00, for at skyde billeder af mig i min daværende nye pels, til en kampagne jeg skulle lave. Det og alle de andre gange hun har hjulpet mig sætter jeg uendelig stor pris på. Jeg er især taknemmelig for (og stolt af) hendes medvirken til min allerførste lookbook video (Se den HER). Som jeg lige sagde, hvad skulle jeg gøre uden hende?

Disse billeder er taget af min mor. Hun er ret dygtig, ikke?


What friends are for…
Udover min mor, er jeg så heldig at have nogle søde veninder (og venner) som er meget hjælpsomme når det gælder om at tage billeder. Hvad enten det er planlagt at de skal hjælpe mig med at skyde billeder eller hvis jeg pludselig spørger ud i det blå. Det er tit de samme personer, som tager mine billeder. De ved hvordan jeg vil have det og hvordan det skal gøres. Med det mener jeg, at de ved hvordan kameraet skal holdes, hvilken vinkel jeg vil have, hvordan der skal fokuseres og sidst men ikke mindst, at der skal tages mange, rigtig mange billeder. Det betyder ikke at det skal tage 1000 år, for med hurtige klik og forskellige poseringer skal det nok lykkes at få taget the perfect picture(s). En anden grund til, at jeg tager billeder med de samme personer er, at det skal fungere. ‘Fotografen’ skal kunne fortælle hvis baggrunden ikke spiller, hvis der er for meget støj i billedet eller opdage hvis der kommer noget med på billedet (en taske, skrigende rød container mv.) som ikke hører til. Lyder jeg som en krævende veninde? Det håber jeg så sandelig ikke!

Billedet til venstre er taget af min veninde, Amalie og billedet til højre er taget af min veninde, Nathja.

Som I måske har fået indtrykket af, så kræver det planlægning, tid og tålmodighed at tage billeder. Det er ikke ligesom at tage et selfie, det kan gøres nu og her, uafhængigt af andre. Men at få taget sine billeder af andre, er noget der kræver planlægning og samarbejde. Jeg er taknemmelig for, at jeg har et hold af skønne folk som støtter mig i mit arbejde og giver en hjælpende hånd, for at jeg kan realisere min drøm.

Det var svaret på det oftest stillede spørgsmål, om hvem der tager mine billeder. I må have en rigtig god dag. Vi ses igen i morgen <3

12 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

What I eat in a day