Sådan finansierer du køb af ny bil

Køb af ny bil er et af de dyrere køb du gør dig i livet. Der er tale om et overvejelseskøb, da prisen er høj. Der er flere måder hvorpå du kan vælge at finansiere købet. Hvad der er bedst afhænger mange gange af dine præferencer eller dine generelle lånemuligheder samt kreditværdighed.

Derudover kan det handle om de lånetilbud der er på det givne købstidspunkt. Du bør derfor altid tjekke og overveje alle mulighederne op imod hinanden inden køb.

Lån gennem bilforhandleren

Hos de fleste bilforhandlere tilbydes der finansiering af bilkøb. De har typisk en udbetaling på omkring 20% af bilens værdi, mens resten skal finansieres gennem deres eget finansieringsselskab.

Ofte kan det virke nærliggende at vælge denne finansieringsmulighed, når man alligevel er ude hos forhandleren for at få købsaftalen i stand. Her kræves der dog som oftest en god kreditvurdering, for at kunne blive godkendt til at låne.

Lån i banken

Mange mennesker har det bedst med at gå i sin egen bank, når de skal låne penge, især til større ting som hus, bil og båd. Trygheden er her stor og som kunde i forvejen vil du typisk også kunne forhandle nogle fordelagtige priser på lånet.

Derudover kan der være mulighed for at ligge lånet indunder andre lån, så du måske ikke mærker lånet på samme måde som du elles ville have gjort. Dog kan det tage lang tid at få et lån igennem i banken, da sagsbehandlingstiderne ofte er forholdsvis lange.

Lån penge online

Det er blevet mere og mere almindeligt og populært at låne penge online, også til større ting som biler. Find et online billån på kviklanet.dk/billaan/.

Fordelen ved at låne online er at der er mange låneudbydere på markedet, hvilket er med til at holde priserne på renter og omkostninger nede i et fornuftigt leje.

Derudover er sagsbehandlingstiden meget kort og du kan derfor ansøge om lånet i dag og også få pengene udbetalt i dag. Foruden denne korte svartid og proces, er det mange gange nemmere at blive godkendt til lån online end i banken og hos bilforhandleren.